Guidad tur i skogen

Talking trees

Talking trees

Följ med ut i skogen med en skogsekolog. Under denna spännande vandring utforskar vi trädens hemliga liv och deras interaktion med andra skogslevande arter. Känn barken under dina händer, lär dig hur trädet växer och läker och njut av kådans uppfriskande doft. Denna tur passar dig som älskar vara ute i skog och mark.

Sverige är ett skogsland – men hur mycket vet vi egentligen om själva träden? Tillsammans med en passionerad skogsekolog, tar vi oss ut i naturen och letar reda på svar om hur träden lever.

Vi tar vägen som går över kullarna och upplever olika skogsmiljöer från öppen tallhed till tät och blandad ungskog. Vid vägen stannar vi till vid intressanta träd.

Vet du, att du kan få reda på mycket om trädens liv och hälsa bara från att titta på hur de har vuxit? Varje träd anpassar sig till de förhållanden som råder i sin miljö. På så sätt berättar växtformen samt barken en egen historia om trädets liv.

Små spår kan hänvisa till vedsvamp och insekter – det finns mycket att upptäcka! Ändå avslöjar moder natur inte alla sina hemligheter på en gång och det finns fortfarande mycket forskning kring skogen. Kanske du har läst i medierna om forskning som handlar om hur växter upplever och interagera med sin omvärld. De berättas om träd som kommunicerar och kooperera med varandra. Kan det stämma? Undrar man ibland. Tillsammans pratar vi om några sådana forskningsprojekt och jämför deras resultat med det som är redan allmänt bekant och accepterad inom botaniken.

Efter turen kommer du att veta hur ett träd växer, interagerar med fåglar, däggdjur, insekter och svamp – och kanske också om det kan prata med andra träd.

Guidad tur med skogsekolog, ca 2 timmar. Start och avslut på Granö Beckasin. Lär dig om trädens hemliga liv och om hur träd växer och kommunicerar med fåglar, insekter och varandra. Naturskön vandring genom olika typer av skog.

Guidad tur med skogsekolog, ca 2 timmar. Start och avslut på Granö Beckasin. Lär dig om trädens hemliga liv och om hur träd växer och kommunicerar med fåglar, insekter och varandra. Naturskön vandring genom olika typer av skog.

Var på plats i god tid (ca 15 minuter före start) vid receptionen på Granö Beckasin. Vi kan inte garantera din plats/att vi väntar in dig om du är sen. Du behöver ha bekväma vandringskängor eller -skor och kläder anpassade efter väderlek och temperatur. Glöm inte en extra tröja eller jacka. Ta med vattenflaska och myggmedel (finns även att köpa i vår shop).

Turen är 2 timmar lång.

Ditt sällskap kan komma att guidas tillsammans med andra sällskap.

Erfaren naturguide.

Små grupper av 2–8 personer.

Turen kan ges på svenska, tyska och engelska.

Denna tur passar alla, oavsett kondition och erfarenhet av skog och mark. Du behöver inte några förkunskaper. Vi promenerar lugnt i skogen och stannar till vid många ställen.

Vi rör oss på vandringsstigar och tar också korta sträck direkt genom skogen. Turen är lämplig för vuxna och äldre barn som intresserar sig för skog och natur. Om du har något hälsoproblem så vänligen meddela oss i förväg.

Vuxen: 650 kr per person

Barn (4-15 år): 325 kr per barn

Student: 10% rabatt

 

Bokning inom 48 timmar sker endast på förfrågan