flottfärd på stilla vatten solig dag

Flottfärd på Umeälven – en stillsam upplevelse

Den 1 juni startar säsongen för våra flottfärder på Umeälven. Flottfärd är en annorlunda och stillsam upplevelse, men den kräver också en rejäl fysisk insats. Timmerflotten bygger du nämligen själv, under ledning av en av våra guider. Stockar och rep används vid bygget, och väl på älven är det paddel och stör som gäller när du flyter nedströms. Christopher Storm är produktchef på Granö Beckasin, som erbjuder tre olika paketerade flottfärder på upp till åtta dagar.

Vad uppskattar gästerna mest med Granö Beckasins flottfärder?

Att tyst glida nedströms på en av de största älvarna i Sverige genom skog och vildmark och uppleva midnattssolen och midnattsljuset.

Vem passar de bäst för?

Kompisgäng och barnfamiljer med lite äldre barn kommer ha stor glädje av en flottfärd!

Vad är den största utmaningen för gästen med en flottfärd?

Rent fysiskt är det nog att bygga flotten men det är samtidigt ett väldigt roligt och belönande moment när man sedan får se sin flotte flyta i vattnet. Under färden gäller det att läsa naturens krafter rätt. Var går strömmen? Hur blåser vinden? Och hur navigerar man sin flotte i de olika förhållandena.  

Mentalt handlar utmaningen mest om att slappna av och upptäcka långsamheten.

Hur kan man bäst förbereda sig?

Inför bygget är det inte så dumt att kunna dessa tre knopar: halvslag, dubbelhalvslag och råbandsknop. Den enklaste knopen verkar också vara den svåraste att komma ihåg, nämligen halvslag. Under resan är det bra att ha något att roa sig med så som en spännande bok eller ett spel.

Något mer du vill lägga till?

Packa med något riktigt gott att äta. Planera inte din färd utan ta stunden som den kommer och ge dig hän naturen.

Alla våra flottfärder ››

Blogg

En blogg med tips, ideér och berättelser från oss på Granö Beckasin
symbol fågel

Senaste inläggen