- 7 nätter

Cykelresa genom Västerbotten

Boka direkt

Beskrivning

Cykelpaket i vackra Västerbotten!

Den här cykelresan i Västerbotten  i norra Sverige varar i 8 dagar med 7 övernattningar och är ungefär 225 kilometer lång. Turen startar och slutar i Umeå där du övernattar.

Du kommer att cykla genom Västerbottens underbara natur och sover på boenden med hotellstandard. Under er cykeltur passerar du många stora och små sjöar där det finns badmöjligheter.

Granö Beckasin ligger vid den vackra Umeälven, och här kan du välja att övernatta i ett av deras spektakulära Fågelnästen högt uppe bland träden (bokas som tillval).

 

Tur beskrivning

Dag 1

Ankomst Umeå

Du som reser med tåg kliver av mitt i staden, och Hotel Aveny ligger inte långt från tågstationen. För dig som flyger kommer transferservicen vid Umeå flygplats att vänta på er ankomst och att ta er till centrala Umeå. På hotellet får ni era cyklar, allmän reseinformation och personlig information om resan. Du kan även välja få bagaget transporterat mellan de olika destinationerna (vi rekommenderar detta) som tillval i din bokning.

Dag 2

Umeå – Vännäs

Upptäck den fantastiska naturen utmed Umeälven. Det finns många intressanta kulturella sevärdheter som man kan besöka utmed vägen, exempelvis ett vattenkraftsmuseum som är en 150 år gammal ramsåg. När du har kommit fram till Vännäs väntar middagen på hotellet.
Dag 3

Vännäs – Granö

Om du trodde att du har lämnat de upptrampade stigarna förut så har du inte varit i Sápmi. Från Vännäs fortsätter du att följa Umeälven. Du passerar dammarna och vägen kommer att ta dig genom små byar till Ramsele. En gång i tiden var den här byn ett sameläger. Här kan du förundras över en gammal lavvu och andra typiska samiska byggnader. Samerna var inte vara nomader, de hade också sin karaktäristiska livsstil som bönder och hantverkare.

När du anländer till Granö kommer du att bli välkomnad av Granö Beckasin som ligger på en halvö i mitten av Umeälven. På Granö Beckasin handlar allt om att uppleva naturen och öppna dina sinnen för nya upplevelser. Du kan exempelvis vistas högt uppe i träden och njuta av ett fågelperspektiv på omgivningarna. Sedan väntar middag med lokala specialiteter.

Dag 4

Granö

Ge dig ut på en älgsafari på cykeln eller besök Korbysjön som är en avlägset belägen sjö med underbar sandstrand. Du kan få många utfärdsförslag på Granö Beckasin Lodge och få råd om hur du på bästa sätt får se skogens konung älgen.

Till middag får du bestämma själv om du vill grilla nere vid sjön eller avnjuta rätterna i restaurangen en gång till. Vad du än väljer kommer det att smaka gott.

Dag 5

Granö – Vännforsen

Den här dagen kommer du att följa uråldriga stigar. Kussjön bjuder in till ett bad. Byn med samma namn är en av de äldsta i Västerbotten och har en rik historia. Här hålls gamla traditioner vid liv och det bakas fortfarande mjukbröd. Utmed sjön och genom de djupa skogarna kommer man till Vindelälven som är en av de fem sista oreglerade älvarna i Sverige (de som kallas nationalälvar). Ta en tur runt strömmarna och naturreservatet. Älven är extra imponerande under högvattenperioden i mitten av juni. Vindelälven är också berömd som en av de finaste flottarälvarna i landet.

Nästa stopp är hos glassbonden. Här hittar du unika smaker som älggräs, Västerbottensost med päron eller hjortron med karamell. För att se till att inte rasen Fjällko dör ut kom bönderna Helena och Tomas på att de skulle processa mjölken själva och använda den för att tillverka glass. Idén har varit en stor framgång. Till slut kommer du till en gammal bondgård där unga människor återvänt till traditionerna och samvaron från tidigare generationer. By The River B&B kommer att visa dig den typiska bondgårdshuset i Lappland från insidan, och en avkopplande plats nära Vindelälven. En helt annorlunda erfarenhet av hur man kan bo.

Dag 6

Vännfors

Vid en tidpunkt som passar dig kan du träffa dina värdar som berättar om olika program och turer som du kan genomföra. De hjälper gärna till med att boka en bäversafari eller annat som vore spännande att upptäcka. De ger dig råd om när du bör starta och om olika sevärdheter som finns i de djupa skogarna. Sedan kan du planera och genomföra ditt eget äventyr som det passar just dig.

Du kan även välja två fina cykelutflykter. Spölandsrundan är 17 km och Tavelsjö cirka 50 km.

Dag 7

Vännfors-Umeå

Den sista etappen tar dig tillbaka till Umeälven, den här gången från andra sidan. Det är som en tidsresa med kontraster från stenåldern till nutid. De imponerande hällristningarna i Norrforssund och den moderna Sörforsdammen visar tillsammans hur viktig platsen har varit för människor som har bott här genom historien och hur mycket förhållandena har förändrats. Under vägen finns det två fina värdshus du kan besöka. Dessutom kan du se och köpa lokal hemslöjd på Slöjdernas Hus. Här hittar du unika souvenirer som är typiska för norra Sverige. Om du är intresserad av växter måste du besöka platsens arboretum (plantering med träd och buskar), en höjdpunkt för botanister. Använd den sista dagen till att besöka utomhusmuseet Västerbottensmuseet eller campus på Umeå universitet. Din sista natt för den här gången i Sapmi kommer du att tillbringa på Hotel Aveny där du också lämnar tillbaka cyklarna.

Dag 8

Umeå och hemresa

Den sista dagen har du fler möjligheter att upptäcka Umeå med sitt universitet. Staden var även Europeisk Kulturhuvudstad 2014. Du kan handla i butiker eller strosa runt i city. Det råder ingen brist på intressanta platser i den här ungdomliga staden. För dig som ska ta flyget väntar en taxi vid hotellet för att ta dig till flygplatsen.

Detta ingår

-2 övernattningar i Umeå på profilhotel
-1 övernattning hotell Vännäs
-2 övernattningar Granö Beckasin
-2 övernattningar By the river B&B
-Frukost
-Grundutrustning

Obs! Beroende vilket cykelpaket du väljer så kan du boka halvpension och bagagetransport. Se de olika paketen i bokningsläget.

 

 

Bra att veta!

Pris & Tillval

Från 4710kr/person.

Tillval
-Halvpension, middag på hotellen
– Bagagetransport mellan hotellen
-Cykeluthyrning

Boka

Bokningsvillkor

Klicka för att läsa bestämmelser och bokningsvillkor.

 

1) Villkor för endast bokad övernattning
2) Villkor för paket (övernattning plus mat/aktivitet) 3) Villkor och Särskilda villkor för arrangemang
4) Villkor för konferens- och gruppbokning
5) Hantering av personuppgifter
6)  speciella villkor under Covid-19, fram till 31:a augusti

1) Villkor för endast bokad övernattning Allmänt

Om inte någon speciell överenskommelse har träffats gäller följande regler. Beställning och bekräftelse

En bokning är bindande i och med att den har bekräftats och du har fått ett bokningsnummer. Detta kan ske muntligen, skriftligen eller via vårt bokningssystem. Vid bokning är du skyldig att uppge namn, adress, ankomst- och avresetid samt hur betalning skall ske. Olika regler gäller för olika priser, se detaljerad prisinformation. För att boka ett rum på Granö Beckasin, till dig eller någon annan, måste du ha fyllt 18 år. Bokar du rum för en minderårig men inte själv ska bo på anläggningen behöver denne vid ankomst visa upp ett intyg som är underskrivet av målsman. Intyget garanterar att målsman godkänner att den minderårige bor på hotellet och att målsman ansvarar för denne och dennes handlingar. Den som gjort bokningen, alternativt målsman, som samtidigt bor på hotellet är ansvarig för minderårig även om de bor i separata rum.

Ankomst och avresa

Hotellrummet står till ditt förfogande tidigast från kl 15.00 ankomstdagen. Avresedagen måste du lämna rummet senast kl 11.00. Rummet är reserverat för ankomst senast kl 18.00. Kommer du senare, måste du meddela receptionen om detta. Om meddelande om sen ankomst sker skriftligt måste det bli bekräftat skriftligt av hotellet för att vara gällande.

Avbeställning och utebliven ankomst

Vid avbokning ska detta ske senast kl.15:00 lokal tid på ankomstdagen. Undantag gäller vid annan överrenskommelse vid bokningstillfället. Uteblir du utan avbokning eller avbokar senare än kl. 15:00 är du skyldig att betala första dygnet. Om hotellet har haft särskilda kostnader med anledning av din beställning kan du bli skyldig att ersätta dessa.

Granö Beckasins skyldigheter och dina önskemål

Om Granö Beckasin inte kan ge gästen rum så som överenskommet, har gästen rätt att utan merkostnad få ett likvärdigt eller bättre rum inom Granö Beckasin. Om det inte är möjligt så på ett annat hotell med likvärdig standard men hotellet måste inte ha samma utförande (t.ex. behöver det inte vara en stuga i träden).

Precisera önskemålen när du bokar så är du säker på att hotellet är rätt förberett.

Det råder totalt rökförbud i alla våra rum. Husdjur är välkomna till oss i stugorna och vissa fågelnästen. En extra avgift på 400 kr ska betalas för husdjuret och personalen ska meddelas vid bokningen att du planerar att ta med dig djuret. Vid överträdelse av rökförbud eller oanmält husdjur kommer Granö Beckasin att debitera dig 2 000 kr i saneringsavgift. Gästen är skyldig att meddela och ersätta Granö Beckasin utifall rummet, stugan eller inredning tillhörande Granö Beckasin skadats under uthyrningen.

Betalning

För vissa priser gäller förskottsbetalning, i andra fall sker betalningen i samband med vistelsen på Granö Beckasin. Granö Beckasin ser gärna att du betalar med konto-/kreditkort. Vi tar emot de vanligaste korten med är dock inte skyldiga att acceptera särskilda kontokort, checkar, kuponger eller utländsk valuta om Granö Beckasin inte har erbjudit sig att göra det. Du kan även betala din bokning online genom att logga in på https://granobeckasin.com/min-bokning/

Förvaring av värdesaker och bagage

Hotellet kan förvara ditt bagage, men tar aldrig ansvar för det inlämnade. Hotellet har ingen skyldighet att förvara egendom som är av högt värde. Hotellet har inget strikt ansvar för den egendom som du förvarar på hotellrummet. Vid förlust av nyckel åligger det gästen att stå för kostnader i samband därmed. Hotellet har rätt enligt lag att, som säkerhet för fordran mot gäst, kvarhålla resgods och i vissa fall, efter fastställda regler, även att sälja det.

Din egen säkerhet
Ta alltid reda på var nödutgångar, larmknapp och brandsläckare finns. Titta efter detaljer i

informationen på insidan av hotellrumsdörren. Information som gäller från 10:e Januari

Ni är varmt välkomna att boka boende men från 10:e januari har vi öppet i restaurangen för middagar bara på torsdag-lördag, lunch fre-lördag. Ni kan boka boende under alla dagar men då ej med middagar.

2) Villkor för paket (övernattning plus mat/aktivitet) eller paketliknande arrangemang för privatpersoner:

Allmänt

Vid beställningen är du skyldig att uppge namn, adress, ankomst- och avresetid samt hur betalning skall ske. Olika regler gäller för olika prisbelopp, se detaljerad information. För att boka en aktivitet eller ett paketliknande arrangemang på Granö Beckasin, till dig eller någon annan, måste du ha fyllt 18 år. Minderåriga få inte delta i några aktiviteter utan målsmans sällskap.

Om du har ett funktionshinder, allvarligt hälsotillstånd såsom fysisk eller psykisk sjukdom eller gravid måste du kontakta oss före bokning så att vi kan säkerställa att erat tilltänkta paket kan utföras utan problematik.

Beställning och bekräftelse
Vid bokning av aktiviteter eller paketliknande arrangemang som inte överstiger ett totalt värde på 5 000, – SEK gäller följande villkor:
En bokning är bindande i och med att den bekräftats och du har fått ett bokningsnummer. Detta kan ske muntligen, skriftligen eller via bokningssystemet. Betalningen kan ske i förväg, vid ankomst eller vid avresa. Gästen är vid bokningen skyldig att meddela på vilket sätt betalningen önskas att ske.

Vid bokningar som överstiger ett totalt värde på 5000,- SEK gäller följande villkor:
Vid beställning får Du en bekräftelse per post eller e-post och ett bokningsnummer. 20 % av den totala summan betalas inom 10 dagar, resterande belopp betalas senast 30 dagar före Din ankomst.
• Sker bokningen inom 30 dagar före ankomstdagen betalas hela beloppet vid bokningstillfället.
• Först vid minst en delbetalning är avtalet bindande för båda parter.
• Vid bokningstillfället kan ett avbeställningsskydd tecknas. (Läs mer om detta under avbeställningsskydd).

Avbokningsvillkor

Expeditionsavgiften vid avbeställning och ändring av datum är 150:-/vuxen, 75:-/barn och 75:-/person vid gruppbokning. Avbokning ska ske tidigare än 30 dagar före avresedagen. Sker avbeställning av arrangemanget senare än 30 dagar före ankomstdagen utgår, förutom expeditionsavgiften, följande kostnader: 30 dagar – 14 dagar före ankomstdagen debiteras 25 % av resans pris. 13 dagar – 8 dagar före avresedagen debiteras 50 % av resans pris. 8 dagar eller mindre före avresan debiteras hela resans pris. Ombokning av datum följer samma regler som avbokning.

Ändring av bokning
Granö Beckasin förbehåller sig rätten att ändra ett arrangemang på grund av omständigheter vi inte kan råda över. Vi vill alltid kunna lösa problem som uppstår med sunt förnuft och till allas belåtenhet.

Avbeställningsskydd

Resenär som tecknat avbeställningsskydd har rätt att avbeställa resan ifall:
• Resenären eller dennes make/maka/sambo, resenärens eller dennes makes/makas/sambos nära släkting eller medresenären drabbas av allvarlig sjukdom eller olycksfall så att resan inte kan genomföras.
• Resenären drabbas av annan allvarlig händelse som till exempel brand i den egna bostaden.
• Medresenären avbeställer sin resa.
• Resan ska avbeställas så snart som möjligt och måste styrkas med läkar- och/eller släktskapsintyg.

Prisändring

Priset får endast ändras på grund av kostnadsökningar som beror på:
• Ändringar i transportkostnader.
• Ändringar i skatter, tullar eller avgifter avseende tjänster som ingår i resan eller. • Ändringar i växelkursen som påverkar arrangörens kostnader för resan.
• Priset får inte höjas under de sista 20 dagarna före den avtalade avresedagen.

3) Villkor och Särskilda villkor för arrangemang:

Avbokningsvillkor

Expeditionsavgiften vid avbeställning och ändring av datum är 150:-/vuxen, 75:-/barn och 75:-/person vid gruppbokning. Avbokning ska ske tidigare än 30 dagar före avresedagen. Sker avbeställning av arrangemanget senare än 30 dagar före ankomstdagen utgår, förutom

expeditionsavgiften, följande kostnader: 30 dagar – 14 dagar före ankomstdagen debiteras 25 % av resans pris. 13 dagar – 8 dagar före avresedagen debiteras 50 % av resans pris. 8 dagar eller mindre före avresan debiteras hela resans pris. Ombokning av datum följer samma regler som avbokning.

Ändring av bokning
Granö Beckasin förbehåller sig rätten att ändra ett arrangemang på grund av omständigheter vi inte kan råda över. Vi vill alltid kunna lösa problem som uppstår med sunt förnuft och till allas belåtenhet.

Arrangemang med timmerflotte

Vårt krav är minst 2 vuxna/ timmerflotte. Simkunnighet hos vuxna. Ni ansvarar för att hyrd utrustning återlämnas i rätt tid i helt och rent skick till Granö Beckasin. Ni debiteras om arrangemanget avbryts av er på annan plats än angivet slutmål. Allt deltagande sker på egen risk.

Arrangemang med kanot, trampbåt eller annan typ av båt

Simkunnighet hos vuxna. Barn 15 år och yngre endast i sällskap med vuxen. För forspaddling minst 18 år, simkunnig och god kanotvana, två vuxna/kanot. Ni ansvarar för att hyrd utrustning återlämnas i rätt tid i helt och rent skick till Granö Beckasin. Ni debiteras om arrangemanget avbryts av er på annan plats än angivet slutmål. Allt deltagande sker på egen risk. Flytvästar ingår.

Arrangemang med cykel

Barn 15 år och yngre endast i sällskap med vuxen. Ni ansvarar för att hyrd utrustning återlämnas i rätt tid i helt och rent skick till Granö Beckasin. Ni debiteras om arrangemanget avbryts av er på annan plats än angivet slutmål. Allt deltagande sker på egen risk. Cykelhjälmar ingår.

Uthyrning av utrustning

Ni ansvarar för att hyrd utrustning återlämnas i rätt tid i helt och rent skick till Granö Beckasin. Ni debiteras om arrangemanget avbryts av er på annan plats än angivet slutmål eller om utrustningen är skadat. Allt deltagande sker på egen risk.

Skoterturer
• Alla våra snöskotrar turer leds av en guide.
• Punktlighet kommer att uppskattas.
• Vi erbjuder extra vinterkläder (hjälmar, snowsuits och isolerade stövlar, skidglasögon, varma par handskar, etc.)
• Vi kräver att förarna är 16 år eller äldre för att driva sin egen skoter.
• Föraren måste ha ett av följande körkort (bil, traktor, AM Class1, skoter, mc).
• Föraren måste vara 18 år eller äldre för att bära en passagerare.
• För säkerheten för våra gäster, har vi en max 2 personer per skoter (förare och passagerare) oavsett ålder.
• Observera att små barn kan komma på resan men beroende på storlek / ålder, kan vi använda Pulka som dras bakom guiderns skoter och är också väldigt roligt. Vuxen måste följa barnet i Pulka.
• Du kommer att informeras kort om snöskoter säkerhet och grundläggande körförmåga och kunskap.
• Alla gäster måste underteckna ett avstående från ansvar före turens avgång.
• Av säkerhetsskäl måste deltagaren följa tur guidens instruktioner annars har guiden rätt att avsluta turen omedelbart.
• Enstaka förare måste ha i åtanke att detta är ett äventyr med inneboende fara.
• Våra erfarna guider kräver att alla deltagare att måste köra i linje, sicksack körning är absolut förbjudet. • Någon som misstänks vara nedsatt av droger eller alkohol luktade inte kommer att kunna delta i skotertur.
• Kom ihåg att ditt liv och de andra deltagarna beror på dina reaktioner, så håll avståndet säkerhet guiden kommer att informera dig.
• Deltagarna måste inse och acceptera att det finns en viss del av riskerna med snöskoter. Även om dessa risker är minimala så finns de.
• Deltagande i skoterturer är på deltagarna egen risk.
• I händelse av skada orsakad av snöskoter föraren, kommer du att debiteras med maximalt 10000 svenska kronor för försäkrings självkostnaderna
• Vi förbehåller oss rätten att neka deltagande till varje individ.
• Granö Beckasin har rätt att avbeställa resan om väderförhållandena är dåliga.

4) Villkor för konferens- och gruppbokning

Vid avbokning följs Visitas avbokningsregler, se www.visita.se Avbokningar skall ske skriftligt.

Fram till 4 veckor före ankomst är avbokningen kostnadsfri.
Om avbokning sker 4 veckor innan ankomst debiteras 25% av beställningens värde, 3 veckor innan

ankomst debiteras 50%, 2 veckor innan 75% och 1 vecka innan 100% av beställningens värde. Om Granö Beckasin haft särskilda kostnader till följd av avbeställningen, utöver värdet av beställningen, skall dessa ersättas till fullo av beställaren.

Ändring av antalet gäster, upp till 10% av antalet förbokade gäster, kan göras fram till fem dagar innan ankomst kostnadsfritt, sedan debiteras förbokat antal gäster även om sällskapet blir färre.

5) Hantering av personuppgifter

Information om hantering av personuppgifter

Vi hanterar dina personuppgifter i din egenskap av besökare och gäst hos oss.
Detta gör vi för att vi ska kunna hantera bokningar till boenden, aktiviteter och restaurangbesök och för att i övrigt kunna administrera din vistelse hos oss. För dessa ändamål hanterar vi de uppgifter som du lämnar till oss, såsom t.ex. namn, telefonnummer, mail och personnummer. Vi använder även vissa uppgifter som underlag för att ta fram statistisk.

Den rättsliga grunden får vår hantering är att fullgöra avtalet/överenskommelsen med dig, men även för att vi ska kunna fullgöra våra rättsliga förpliktelser enligt bokföringslagen. Personer som kan ta del av dina personuppgifter är de anställda inom Granö Beckasin.

Granö Beckasin kan även komma att lämna ut dina personuppgifter till våra samarbetspartners som arrangerar aktiviteter som du deltar i och vissa boenden som är utanför Granö Beckasin anläggning.

De personuppgifter du lämnar till oss lagras i våra system tills vi inte behöver de för ovannämnda ändamål, därefter raderas dina uppgifter.

Du har flera rättigheter som registrerad. Du har rätt att begära tillgång till dina personuppgifter (ett så kallat registerutdrag). Du har även trätt att begära att få felaktiga personuppgifter rättade och att begära radering av dina personuppgifter. Du har rätt att invända mot hanteringen av dina personuppgifter och begära begränsning. Du har även rätt att begära att dina personuppgifter ska flyttas från oss till en annan aktör. Dessa rättigheter begär du genom att kontakta oss.

Är du missnöjd med hur vi hanterar dina personuppgifter kan du även inge ett klagomål till Datainspektionen.

Kontakta oss om du har frågor! 093341000 info@granobeckasin.com

6) Covid-19

VI GÖR FÖLJANDE EXTRA ÅTGÄRDER

-All personal får löpande information och instruktioner om vad som gäller för att förhindra och minska smittspridning.
-Stärkta rutiner för städning, rengöring och hygien som t ex desinficering av frekvent använda ytor som dörrhandtag, kortterminaler och knappar.

-Handdesinfektion finns tillgängligt för våra gäster på rummen och i allmänna utrymmen.
-I restaurangen håller vi rekommenderat avstånd mellan olika sällskap och har rutiner vid köbildning.
-Vi erbjuder att hämta middag upp på rummet för alla som vill men i första hand riskgrupper.
-Vi serverar frukost på rummet eller i frukostpåse.
-Vi håller alla event utomhus.
-Är du i riskgrupp så kan incheckning ske över telefon, ring oss så berättar vi hur vi löser det
-Dagligt städ sker på förfrågan, ej på automatik för att minska ev. smittspridning.

OM DIN BOKNING PÅVERKAS AV COVID-19, för privatpersoner.
-Avbokning kan ske fram till 3 dagar innan ankomst
-Ombokning kan ske fram till ankomstdagen

OM DIN BOKNING PÅVERKAS AV COVID-19, företag.
-Avbokning kan ske fram till 14 dagar innan ankomst
-Ombokning kan ske fram till ankomstdagen, till ett nytt datum.

Tack för din bokning

Välkommen till Granö Beckasin

X

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng