- 7 nätter

Cykelresa genom Västerbotten

Boka direkt

Beskrivning

Cykelpaket i vackra Västerbotten!

Den här cykelresan i Västerbotten  i norra Sverige varar i 8 dagar med 7 övernattningar och är ungefär 225 kilometer lång. Turen startar och slutar i Umeå där du övernattar.

Du kommer att cykla genom Västerbottens underbara natur och sover på boenden med hotellstandard. Under er cykeltur passerar du många stora och små sjöar där det finns badmöjligheter.

Granö Beckasin ligger vid den vackra Umeälven, och här kan du välja att övernatta i ett av deras spektakulära Fågelnästen högt uppe bland träden (bokas som tillval).

 

Tur beskrivning

Dag 1

Ankomst Umeå

Du som reser med tåg kliver av mitt i staden, och Hotel Aveny ligger inte långt från tågstationen. För dig som flyger kommer transferservicen vid Umeå flygplats att vänta på er ankomst och att ta er till centrala Umeå. På hotellet får ni era cyklar, allmän reseinformation och personlig information om resan. Du kan även välja få bagaget transporterat mellan de olika destinationerna (vi rekommenderar detta) som tillval i din bokning.

Dag 2

Umeå – Vännäs

Upptäck den fantastiska naturen utmed Umeälven. Det finns många intressanta kulturella sevärdheter som man kan besöka utmed vägen, exempelvis ett vattenkraftsmuseum som är en 150 år gammal ramsåg. När du har kommit fram till Vännäs väntar middagen på hotellet.
Dag 3

Vännäs – Granö

Om du trodde att du har lämnat de upptrampade stigarna förut så har du inte varit i Sápmi. Från Vännäs fortsätter du att följa Umeälven. Du passerar dammarna och vägen kommer att ta dig genom små byar till Ramsele. En gång i tiden var den här byn ett sameläger. Här kan du förundras över en gammal lavvu och andra typiska samiska byggnader. Samerna var inte vara nomader, de hade också sin karaktäristiska livsstil som bönder och hantverkare.

När du anländer till Granö kommer du att bli välkomnad av Granö Beckasin som ligger på en halvö i mitten av Umeälven. På Granö Beckasin handlar allt om att uppleva naturen och öppna dina sinnen för nya upplevelser. Du kan exempelvis vistas högt uppe i träden och njuta av ett fågelperspektiv på omgivningarna. Sedan väntar middag med lokala specialiteter.

Dag 4

Granö

Ge dig ut på en älgsafari på cykeln eller besök Korbysjön som är en avlägset belägen sjö med underbar sandstrand. Du kan få många utfärdsförslag på Granö Beckasin Lodge och få råd om hur du på bästa sätt får se skogens konung älgen.

Till middag får du bestämma själv om du vill grilla nere vid sjön eller avnjuta rätterna i restaurangen en gång till. Vad du än väljer kommer det att smaka gott.

Dag 5

Granö – Vännforsen

Den här dagen kommer du att följa uråldriga stigar. Kussjön bjuder in till ett bad. Byn med samma namn är en av de äldsta i Västerbotten och har en rik historia. Här hålls gamla traditioner vid liv och det bakas fortfarande mjukbröd. Utmed sjön och genom de djupa skogarna kommer man till Vindelälven som är en av de fem sista oreglerade älvarna i Sverige (de som kallas nationalälvar). Ta en tur runt strömmarna och naturreservatet. Älven är extra imponerande under högvattenperioden i mitten av juni. Vindelälven är också berömd som en av de finaste flottarälvarna i landet.

Nästa stopp är hos glassbonden. Här hittar du unika smaker som älggräs, Västerbottensost med päron eller hjortron med karamell. För att se till att inte rasen Fjällko dör ut kom bönderna Helena och Tomas på att de skulle processa mjölken själva och använda den för att tillverka glass. Idén har varit en stor framgång. Till slut kommer du till en gammal bondgård där unga människor återvänt till traditionerna och samvaron från tidigare generationer. By The River B&B kommer att visa dig den typiska bondgårdshuset i Lappland från insidan, och en avkopplande plats nära Vindelälven. En helt annorlunda erfarenhet av hur man kan bo.

Dag 6

Vännfors

Vid en tidpunkt som passar dig kan du träffa dina värdar som berättar om olika program och turer som du kan genomföra. De hjälper gärna till med att boka en bäversafari eller annat som vore spännande att upptäcka. De ger dig råd om när du bör starta och om olika sevärdheter som finns i de djupa skogarna. Sedan kan du planera och genomföra ditt eget äventyr som det passar just dig.

Du kan även välja två fina cykelutflykter. Spölandsrundan är 17 km och Tavelsjö cirka 50 km.

Dag 7

Vännfors-Umeå

Den sista etappen tar dig tillbaka till Umeälven, den här gången från andra sidan. Det är som en tidsresa med kontraster från stenåldern till nutid. De imponerande hällristningarna i Norrforssund och den moderna Sörforsdammen visar tillsammans hur viktig platsen har varit för människor som har bott här genom historien och hur mycket förhållandena har förändrats. Under vägen finns det två fina värdshus du kan besöka. Dessutom kan du se och köpa lokal hemslöjd på Slöjdernas Hus. Här hittar du unika souvenirer som är typiska för norra Sverige. Om du är intresserad av växter måste du besöka platsens arboretum (plantering med träd och buskar), en höjdpunkt för botanister. Använd den sista dagen till att besöka utomhusmuseet Västerbottensmuseet eller campus på Umeå universitet. Din sista natt för den här gången i Sapmi kommer du att tillbringa på Hotel Aveny där du också lämnar tillbaka cyklarna.

Dag 8

Umeå och hemresa

Den sista dagen har du fler möjligheter att upptäcka Umeå med sitt universitet. Staden var även Europeisk Kulturhuvudstad 2014. Du kan handla i butiker eller strosa runt i city. Det råder ingen brist på intressanta platser i den här ungdomliga staden. För dig som ska ta flyget väntar en taxi vid hotellet för att ta dig till flygplatsen.

Detta ingår

-2 övernattningar i Umeå på profilhotel
-1 övernattning hotell Vännäs
-2 övernattningar Granö Beckasin
-2 övernattningar By the river B&B
-Frukost
-Grundutrustning

Obs! Beroende vilket cykelpaket du väljer så kan du boka halvpension och bagagetransport. Se de olika paketen i bokningsläget.

 

 

Bra att veta!

Pris & Tillval

Från 4710kr/person.

Tillval
-Halvpension, middag på hotellen
– Bagagetransport mellan hotellen
-Cykeluthyrning

Boka

Bokningsvillkor

Klicka för att läsa bestämmelser och bokningsvillkor.

Bokningsvillkor

Vid bokning av endast hotellrum/stuga (OBS ej erbjudande/paketbokning)

Allmänt
Om inte någon speciell överenskommelse har träffats gäller följande regler. För konferenser samt gruppbokningar och aktiviteter gäller särskilda regler, se nedan.

Beställning och bekräftelse
En beställning är bindande i och med att den har bekräftats och du har fått ett bokningsnummer. Detta kan ske muntligen, skriftligen eller via vårt bokningssystem. Vid beställningen är du skyldig att uppge namn, adress, ankomst- och avresetid samt hur betalning skall ske. Olika regler gäller för olika priser, se detaljerad prisinformation. För att boka ett rum på Granö Beckasin, till dig eller någon annan, måste du ha fyllt 18 år. Bokar du rum för en minderårig men inte själv ska bo på anläggningen behöver denne vid ankomst visa upp ett intyg som är underskrivet av målsman. Intyget garanterar att målsman godkänner att den minderårige bor på hotellet och att målsman ansvarar för denne och dennes handlingar. Den som gjort bokningen, alternativt målsman, som samtidigt bor på hotellet är ansvarig för minderårig även om de bor i separata rum.

Ankomst och avresa
Hotellrummet står till ditt förfogande tidigast från kl 16.00 ankomstdagen. Avresedagen måste du lämna rummet senast kl 12.00. Rummet är reserverat för ankomst senast kl 18.00. Kommer du senare, måste du meddela receptionen om detta. Om meddelande om sen ankomst sker skriftligt måste det bli bekräftat skriftligt av hotellet för att vara gällande.

Avbeställning och utebliven ankomst
Vid avbokning ska detta ske senast kl. 16.00 lokal tid på ankomstdagen. Undantag gäller vid annan överenskommelse vid bokningstillfället. Uteblir du utan avbokning eller avbokar senare än kl. 16.00 är du skyldig att betala första dygnet. Om hotellet har haft särskilda kostnader med anledning av din beställning kan du bli skyldig att ersätta dessa.

Tidig avresa och vistelse på obestämd tid
Ändringar av ankomstdatum, avresedatum eller rumstyp kan göras om det finns lediga rum, men kan medföra att priset ändras. Bor du på hotellet på obestämd tid och förlänger din vistelse med ett dygn i taget bör du meddela avresan senast kl 18.00 dagen före. I annat fall kan du få betala för ett extra dygn. Om hotellet inte längre kan låta dig disponera rummet har du rätt att få veta detta senast kl 18.00 dagen före avresan.

Granö Beckasins skyldigheter och dina önskemål
Om Granö Beckasin inte kan ge gästen rum så som överenskommet, har gästen rätt att utan merkostnad få ett likvärdigt eller bättre rum inom Granö Beckasin. Om det inte är möjligt så på ett annat hotell med likvärdig standard men hotellet måste inte ha samma utförande (till exempel behöver det inte vara en stuga i träden). Precisera önskemålen när du beställer så är du säker på att hotellet är rätt förberett.

Alla våra rum är rökfria rum. Vid överträdelse av rökförbud har Granö Beckasin rätt att debitera dig. Önskar gästen att ta med ett husdjur, så meddela detta när du beställer rummet (extra kostnad tillkommer). Gästen är skyldig att meddela och ersätta Granö Beckasin om rummet, stugan eller inredning tillhörande Granö Beckasin skadats under uthyrningen.

Betalning
För vissa priser gäller förskottsbetalning, i andra fall sker betalningen i samband med vistelsen på Granö Beckasin. Granö Beckasin ser gärna att du betalar med konto-/kreditkort. Vi tar emot de vanligaste korten med är dock inte skyldiga att acceptera särskilda kontokort, checkar, kuponger eller utländsk valuta om Granö Beckasin inte har erbjudit sig att göra det.

Förvaring av värdesaker och bagage
Hotellet kan förvara ditt bagage, men tar aldrig ansvar för det inlämnade. Hotellet har ingen skyldighet att förvara egendom som är av högt värde. Hotellet har inget strikt ansvar för den egendom som du förvarar på hotellrummet. Vid förlust av nyckel åligger det gästen att stå för kostnader i samband därmed. Hotellet har rätt enligt lag att, som säkerhet för fordran mot gäst, kvarhålla resgods och i vissa fall, efter fastställda regler, även att sälja det.

Din egen säkerhet
Ta alltid reda på var nödutgångar, larmknapp och brandsläckare finns. Titta efter detaljer i informationen på insidan av hotellrumsdörren.

Husdjur
Önskar du ta med dig din lilla älskling så går det alldeles utmärkt i vissa av våra hotellstugor och i vissa av våra fågelnästen mot en extra avgift. Viktigt är att meddela personalen vid bokningen att ditt husdjur följer med. Vid överträdelse av oanmält husdjur kommer Granö Beckasin att debitera dig 2 000 kronor i saneringsavgift.

Vid bokning av aktiviteter eller paketliknande arrangemang för privatpersoner
Vid beställningen är du skyldig att uppge namn, adress, ankomst- och avresetid samt hur betalning skall ske. Olika regler gäller för olika prisbelopp, se detaljerad information. För att boka en aktivitet eller ett paketliknande arrangemang på Granö Beckasin, till dig eller någon annan, måste du ha fyllt 18 år. Minderåriga få inte delta i några aktiviteter utan målsmans sällskap.

Beställning och bekräftelse
Vid bokning av aktiviteter eller paketliknande arrangemang som inte överstiger ett totalt värde på 5 000,- SEK gäller följande villkor:
En bokning är bindande i och med att den bekräftats och du har fått ett bokningsnummer. Detta kan ske muntligen, skriftligen eller via bokningssystemet. Betalningen kan ske i förväg, vid ankomst eller vid avresa. Gästen är vid bokningen skyldig att meddela på vilket sätt betalningen önskas att ske.

Vid bokningar som överstiger ett totalt värde på 5000,- SEK gäller följande villkor:

Vid beställning får Du en bekräftelse per post eller e-post och ett bokningsnummer. 20 procent av den totala summan betalas inom 10 dagar, resterande belopp betalas senast 30 dagar före Din ankomst.

Sker bokningen inom 30 dagar före ankomstdagen betalas hela beloppet vid bokningstillfället.
Först vid minst en delbetalning är avtalet bindande för båda parter.
Vid bokningstillfället kan ett avbeställningsskydd tecknas. Läs mer om detta under avbeställningsskydd.

Särskilda villkor för olika arrangemang

Arrangemang med timmerflotte
Vårt krav är minst två vuxna/ timmerflotte. Simkunnighet hos vuxna. Ni ansvarar för att hyrd utrustning återlämnas i rätt tid i helt och rent skick till Granö Beckasin. Ni debiteras om arrangemanget avbryts av er på annan plats än angivet slutmål. Allt deltagande sker på egen risk.

Arrangemang med kanot, trampbåt eller annan typ av båt
Simkunnighet hos vuxna. Barn 15 år och yngre endast i sällskap med vuxen. För forspaddling minst 18 år, simkunnig och god kanotvana, två vuxna/kanot. Ni ansvarar för att hyrd utrustning återlämnas i rätt tid i helt och rent skick till Granö Beckasin. Ni debiteras om arrangemanget avbryts av er på annan plats än angivet slutmål. Allt deltagande sker på egen risk. Flytvästar ingår.

Arrangemang med cykel
Barn 15 år och yngre endast i sällskap med vuxen. Ni ansvarar för att hyrd utrustning återlämnas i rätt tid i helt och rent skick till Granö Beckasin. Ni debiteras om arrangemanget avbryts av er på annan plats än angivet slutmål. Allt deltagande sker på egen risk. Cykelhjälmar ingår.

Uthyrning av utrustning
Ni ansvarar för att hyrd utrustning återlämnas i rätt tid i helt och rent skick till Granö Beckasin. Ni debiteras om arrangemanget avbryts av er på annan plats än angivet slutmål eller om utrustningen är skadat. Allt deltagande sker på egen risk.

Avbokningsvillkor
Expeditionsavgiften vid avbeställning och ändring av datum är 150 kr/vuxen, 75 kr/barn och 75 kr/person vid gruppbokning. Avbokning ska ske tidigare än 30 dagar före avresedagen. Sker avbeställning av arrangemanget senare än 30 dagar före ankomstdagen utgår, förutom expeditionsavgiften, följande kostnader: 30 dagar–14 dagar före ankomstdagen debiteras 25 procent av resans pris. 13 dagar–8 dagar före avresedagen debiteras 50 procent av resans pris. 8 dagar eller mindre före avresan debiteras hela resans pris. Ombokning av datum följer samma regler som avbokning.

Ändring av bokning
Granö Beckasin förbehåller sig rätten att ändra ett arrangemang på grund av omständigheter vi inte kan råda över. Vi vill alltid kunna lösa problem som uppstår med sunt förnuft och till allas belåtenhet.

Avbeställningsskydd

Resenär som tecknat avbeställningsskydd har rätt att avbeställa resan ifall:
Resenären eller dennes make/maka/sambo, resenärens eller dennes makes/makas/sambos nära släkting eller medresenären drabbas av allvarlig sjukdom eller olycksfall så att resan inte kan genomföras. Resenären drabbas av annan allvarlig händelse som till exempel brand i den egna bostaden.

Medresenären avbeställer sin resa. Resan ska avbeställas så snart som möjligt och måste styrkas med läkar- och/eller släktskapsintyg.

Prisändring

Priset får endast ändras på grund av kostnadsökningar som beror på:
Ändringar i transportkostnader.
Ändringar i skatter, tullar eller avgifter avseende tjänster som ingår i resan eller.
Ändringar i växelkursen som påverkar arrangörens kostnader för resan.
Priset får inte höjas under de sista 20 dagarna före den avtalade avresedagen.

Vid bokning av konferens och arrangemang för företag

Vid avbokning följs Visitas avbokningsregler.
Fram till fyra veckor före ankomst är avbokningen kostnadsfri. Om avbokning sker fyra veckor innan ankomst debiteras 25 procent av beställningens värde, tre veckor innan ankomst debiteras 50 procent, två veckor innan 75 procent och en vecka innan 100 procent av beställningens värde. Om Granö Beckasin haft särskilda kostnader till följd av avbeställningen, utöver värdet av beställningen, skall dessa ersättas till fullo av beställaren.

Ändring av antalet gäster, upp till 10 procent av antalet förbokade gäster, kan göras fram till fem dagar innan ankomst kostnadsfritt, sedan debiteras förbokat antal gäster även om sällskapet blir färre.

X

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng