Vandra själv genom naturens och bygdens historia

Vandring

previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
Slider
Boka direkt

Vandring

Följ med på en vandring bland rullstensåsar från istiden, raviner och hyggen i lättillgänglig terräng. Här berättar vår guide om bygdens historia och varför den ser ut som den gör. Vi rör oss i vad som kan liknas med Granös före detta industriområde. Här fanns förr en såg, spånhyvel, kvarnar, en fäbod och tjärdal och det var här grovarbetet skedde.

Turen kan genomföras under hela året och på vintern tar vi på oss skidor eller snöskor när vi ger oss ut. Välj mellan en kortare tur på 1,5 timme eller en längre, där vi även stannar och fikar, på 3 timmar. Minimiålder är 7 år, minst antal deltagare är 2 och max 12 personer. Inga speciella konditionskrav finns. Den längre turen är 4 kilometer lång.

Att vandra på egen hand är så klart fullt möjligt. Här finns flera utmarkerade leder att följa för att upptäcka naturen och ta del av lugnet. Gå exempelvis den lite längre Kärleksstigen eller en kortare promenad längst Kvarnstigen. Fler stigar finns att utforska. Fråga oss på plats så hjälper vi er.

X