Snart: en tyst naturupplevelse på skoter

För ett par år sedan var vi på Granö Beckasin en av de allra första entusiastiska beställarna av en helt ny uppstickare: Vidde Mobility och eldrivna snöskotrar. Då var projektet på idénivå, och i vinter kommer den andra vågen av prototyper av skotrar att testas och optimeras.

Vidde Mobility, som redan prisats som ”Disruptor of the year” och ”Green good design Sustainability award” jobbar utifrån värderingar som går i linje med Granö Beckasin, så valet att stötta projektet tidigt var enkelt.

– Det finns mycket som är helt rätt för oss här. Dels är företaget lokalt, från Jörn här i Västerbotten. Dels har man stora ambitioner och drömmar: att bli den mest hållbara elskoterleverantören, säger Christopher Storm som är product manager på Granö Beckasin.

– Vi var nära att beställa elskotrar från Kanada när Vidde Mobility dök upp. Det här är mycket bättre! Vi är väldigt taggade på att ge våra gäster upplevelsen av att glida fram tyst och mjukt över vidderna. Det kommer att bli en fantastisk naturupplevelse på en helt annan nivå än bensindrivna snöskotrar.

Vi hoppas få vår leverans av 12 eldrivna skotrar till vintern 2025-26. Då kan vi erbjuda turer på snöskoter och skoterpaket i tystnad, där du får känna naturens dofter och uppleva en helt ny närhet till djur och natur.

Läs mer om Vidde Mobility här