Glashuset

Annorlunda konferens i naturen

Ordet konferens förknippar vi ofta med stora volymer och en viss anonymitet. Men så behöver det inte vara. Hos oss på Granö Beckasin är det faktiskt annorlunda. Naturen spelar huvudrollen och varje hus och lokal har sin egen unika prägel och historia. Dessutom är du som bokar en konferens här med och bidrar till något mycket större.

Norrländsk mötesplats

Granö är en naturlig mötesplats sedan urminnes tider. Byn ligger i Vindelns kommun, mellan Umeå och Lycksele och ungefär 1,5 timmes bilväg från Skellefteå.

”Många företag från dessa städer uppskattar att komma bort när det är dags för konferens” menar Jenny Forsberg som är konferensansvarig på Granö Beckasin. ”Mellan 1 och 2 timmars körning är perfekt för att få lite distans och perspektiv”.

Upplevelse att minnas

Men det är inte bara norrländska företag som trivs vid Umeälvens strand. ”Vi har en kategori företagskunder som vill visa upp Norrland och/eller Sverige. Ofta har man då medarbetare i hela Sverige eller världen som får vistas här i skogen några dagar” berättar Jenny Forsberg. ”Här kan vi verkligen leverera en upplevelse. Laga mat utomhus, skidtur på den frusna älven, bastu med dopp i isvak och sommartid en kanottur är populära aktiviteter med denna typ av grupper”.

Syfte och ansvar

De senaste åren har det blivit allt viktigare för ett företag att välja en konferensanläggning med uttalad miljö- eller CSR-profil. CSR betyder Corporate Social Responsibility och är i korthet ”det ansvar företag har för den påverkan man har i samhället där man verkar.

Granö Beckasin har inte bara en KRAV-märkt restaurang och en uttalad policy att i alla led tänka hållbarhet. Dessutom är vi ett syftesstyrt företag. Vi startade verksamheten år 2007 som ett sätt att vända utflyttningstrenden på den lilla orten och förhindra en hotande nedläggning av byskolan. Nu, många år senare, är byskolan fortfarande kvar. Nya företag och entreprenörer fortsätter att poppa upp. Folk renoverar hus och de flyttar hit snarare än härifrån. Fortfarande är vårt främsta syfte att främja denna utveckling – inte att gå med så stor ekonomisk vinst som möjligt.

”När du väljer att boka konferens hos oss gör du alltså verkligen skillnad. Ditt företag gör skillnad” menar Jenny Forsberg som själv har återvänt till bygden efter många år på annan ort.

Granö Beckasin är alltså en uppskattad konferensanläggning av följande tre huvudsakliga skäl.

  1. En naturlig norrländsk mötesplats på lagom avstånd från 3 större och företagstäta orter
  2. En mångsidig anläggning som kan ge en solid norrländsk upplevelse för deltagare från hela världen
  3. Ett syftesstyrt företag som utgör en stark samarbetspartner för andra medvetna bolag med uttalat syfte

Läs mer om våra erbjudanden för konferens och möten ››

Jenny Forsberg
Jenny Forsberg