Vår inspiratör

Om Jan-Erik Sjöblom

En hel destination till hans minne

Enkelbeckasinen är en liten fågel med lång näbb. När Jan-Erik Sjöblom var en liten pojke hittade han en beckasin och han blev väldigt förtjust i den vackra fågeln. Han bestämde sig för att lära sig att konservera fåglar för att kunna bevara dem för framtiden. I dag, mer än 70 år senare, har han konserverat mer än 30 000 fåglar och andra djur. Det mesta har han konserverat åt andra, men en del har han behållit och i dag har han en samling på 1 000 fåglar och djur.

För att försäkra sig om att hans samling blir kvar i bygden, har Jan-Erik donerat den till Vindelns kommuns medborgare. Hans donation gav oss idén att skapa inte bara ett fågelgalleri, utan en helt ny destination.

Detta är en kort film om Jan-Erik Sjöblom, vår inspiration till företaget. Se den och du kommer att förstå varför vi ville ge oss på detta äventyr.

 

 

 

Enkelbeckasin (Gallinago gallinago)

23-28 cm. Finns i hela landet. Häckar vid våtmarker. Övervintrar i Väteuropa, vissa i Västafrika. När den störtdyker från hög höjd vibrerar stjärtpennorna och en brummande läte uppstår.

 

X