Slöjdfestival på Sjungaregården 17-18 Juli

previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
Slider

Nu slår vi upp portarna för Sjungaregårdens nya slöjdfestival!

Tillsammans med Västerbottens läns hemslöjdsförening bjuder vi på ett fullspäckat schema med textil- och hårdslöjd. Föranmälan krävs! Varje del går att boka var för sig men vi erbjuder också ett förmånligt festivalpaket för båda dagarna.

I festivalpaketet ingår en av kurserna på fredagen, en workshop på lördagen samt Rhythm and slöjd med Jögge Sundqvist. Uppge vid bokningstillfället vilken kurs och workshop du önskar gå på! Lunch ingår på fredag, övriga dagar finns lunch, fika och middag att köpa.

__________________________________________________________________
Pris festivalpaket exkl boende och mat,  1 440 kr/pp (ordinarie pris 1 690 kr).
Pris festivalpaket inkl boende och mat: 3520 kr/person del i dubbelrum, 2 nätter på ekohotellet och 3 rätters middag 2 kvällar, festivalpaket, frukost .
__________________________________________________________________

Information om kurser och workshops se nedan.

OBS! För bokning av detta paket eller enstaka kurser/workshops så kontakta oss genom formuläret nedan, eller ring 093341000. Använd ej boka knappen.
Meddela oss vilken kurs som önskas på fredag och vilken workshop på lördag.

För mer information om Sjungaregården kulturcentrum läs här

Boende och middag bokas på Granö Beckasin, där finns hotell, stugor och campingmöjligheter. Välkomna!

Vill du besöka festivalen?
Vad är du intresserad av?
Här väljer du vad du är intresserad av på fredag
Här väljer du vad du är intresserad av på lördag
Här väljer du om du är intresserad av en show

Fredag

KURSER

(Vi samlas på Sjungaregården vid 9.30 för att sedan gemensamt ge oss av till dagens olika destinationer.)

Slöjden i skogen ca 10.00- 15.00

Följ med ut i skogen och lär dig om vad naturen kan erbjuda i slöjdväg! Vi berättar om skogen vi vandrar i, slöjdens traditioner och vår tids längtan att skapa egna föremål. Vi letar slöjdämnen och berättar om hur man hittar ämnet till en krokvuxen slev, en grenhängare, bärträn eller andra alster. Vi gör även en hastkåsa som du kan dricka ditt vatten ur. När vi hittat ämnen sätter vi oss i skogen och slöjdar med yxa, kniv och skedkniv. Passar både nybörjare och dig som har vana.

Kursledare: Andreas Neves, Felix Wink/Isac Enetjärn, Bengt Waldemarson m fl

Pris 990 kr (material och matsäck ingår)

Slöjden på gården ca 10.00- 15.00

Att kunna laga och lappa var förr en nödvändighet och nu börjar vi åter se det smarta med att förlänga livslängden och laga det som blivit trasigt. Kristina Ersviken m fl kommer leda oss genom lappandet och lagandets konst i Sjungaregårdens historiska miljö. Att leva hållbart är att ta vara på de saker vi har så ta med dina slitna saker så du får tips på hur du på bästa sätt kan laga och restaurera dem

Pris 990 kr (material och matsäck ingår)

Lördag

WORKSHOPS

OBS! Då alla workshops går samtidigt kan du endast boka plats på EN.

Skulptera med metalltråd 09.00- 12.00

Välkomna på workshop med metalltrådskulptören Matilda Bengtsson. Under dagen kommer Matilda berätta om sitt arbete som metalltrådskulptör och vi kommer tillsammans prova på materialet, deltagarna kommer fritt få välja vilket/vilka alster man vill skapa. Exempel kan vara träd, myror eller fåglar. Materialet vi kommer att arbeta i är tråd i mässing, koppar och järn. Material ingår och det kan vara bra att inte ha på sig allt för ömma kläder.

Pris 500 kr (material ingår max 10 deltagare)

Virka med nål, brodera med tråd 09.00-12.00

Tillsammans med Ulla S Persson bjuds ni in till en resa i linets tecken. Ulla har förberett material och ni får möjlighet att virka en brosch eller tvinna ett halsband. På plats finns det lintråd och garn som kittlar ditt kreativa sinne för färg, virknålar, dekorationer till din brosch och vi använder även det som naturen erbjuder. Om du har knappar, gamla smycken eller pärlor som du skulle vill använda så ta gärna med dem. Passar både vana och nybörjare! Workshopen avslutas med en kort bildvisning.

Pris 500 kr (material ingår max 10 deltagare)

Allt är guld som glittrar- en introduktion till grannlåtsbroderi 09.00-12.00

Skapa grannlåt med gamla knappar, trasiga smycken, små fina bandstumpar och vackra tygsnuttar. Vi tar tillvara på allt som glittrar eller sprakar av färg och skapar unika smycken tillsammans. Du vägleds genom processen av Emma Ewadotter, brodös med inriktning på yllebroderi och grannlåtsbroderi. Medtag broderinålar, broderigarner om du har och en vass sax. Visst material ingår i kursavgiften. Om du har knappar, gamla smycken eller pärlor som du skulle vill använda så ta gärna med dem.

Pris 500 kr (material ingår max 10 deltagare)

Lär dig tälja med yxa, kniv och skedkniv 09.00-12.00

Tillsammans med Andreas Neves, slöjdlärare på Vindelns folkhögskola, får du lära dig att använda täljgrepp och hur du använder yxa, täljkniv, skedkniv på ett säkert och effektivt sätt. Vi börjar med en gemensam uppgift där vi går igenom några grundläggande täljtekniker och sedan får du välja att göra en sked till gröten eller en smörkniv. För nybörjare och vana.

Pris 500 kr (material ingår max 10 deltagare)

Testa att tälja – lär dig göra knopplister 09.00-12.00

En knopplist kan vara grov eller fi n, lång eller kort, ha få eller många pinnar. Alla lämnar de dock utrymme för skaparglädje. Tillsammans med Roger Sundqvist tillverkar vi praktiska och dekorativa lister att hänga kläder, handdukar eller mössan på.

Pris 500 kr (material ingår max 10 deltagare)

 

 

 

Rhythm and slöjd

Lördag 18 Juli

Rhythm and slöjd – Jögge ”Surolle” Sundqvist 19.00

Berättelser och slöjdhistorier med trä, svett och rock´n roll Till musik av Chemical Brothers, Arvo Pärt och egenkomponerad musik genomför Jögge Sundqvist sin slöjd- och berättarföreställning. I rytm till musiken slöjdar han en burk ur ett färskt träämne samtidigt som en berättelse om processer bakom slöjdandet växer fram. Här ryms tankar och historier om krokiga björkar, hans fars hästtäljning och om mustig folkkonst.

Pris 170 kr / 200 kr inkl fika

Föreläsningar/demos

Lördag 18 juli

Föreläsningar och demos 15.00 – fri entré!

Vi bjuder på föreläsningar och demos. Bengt Waldemarsson, slöjdare som bland annat håller i kurser via Morakniv är med, samt även länshemslöjdskonsulenterna i textil- och hårdslöjd. Därefter slöjdhäng på Sjungaregården. Vi tänder en eld, kokar kaffe, grillar korv, slöjdar tillsammans och vill någon ta fram en gitarr och sjunga en visa är det mycket uppskattat!

Boka

Bokningen öppnas i nytt fönster.

Bokningsvillkor

Klicka för att läsa bestämmelser och bokningsvillkor.

Bokningsvillkor

Vid bokning av endast hotellrum/stuga (OBS ej erbjudande/paketbokning)

Allmänt
Om inte någon speciell överenskommelse har träffats gäller följande regler. För konferenser samt gruppbokningar och aktiviteter gäller särskilda regler, se nedan.

Beställning och bekräftelse
En beställning är bindande i och med att den har bekräftats och du har fått ett bokningsnummer. Detta kan ske muntligen, skriftligen eller via vårt bokningssystem. Vid beställningen är du skyldig att uppge namn, adress, ankomst- och avresetid samt hur betalning skall ske. Olika regler gäller för olika priser, se detaljerad prisinformation. För att boka ett rum på Granö Beckasin, till dig eller någon annan, måste du ha fyllt 18 år. Bokar du rum för en minderårig men inte själv ska bo på anläggningen behöver denne vid ankomst visa upp ett intyg som är underskrivet av målsman. Intyget garanterar att målsman godkänner att den minderårige bor på hotellet och att målsman ansvarar för denne och dennes handlingar. Den som gjort bokningen, alternativt målsman, som samtidigt bor på hotellet är ansvarig för minderårig även om de bor i separata rum.

Ankomst och avresa
Hotellrummet står till ditt förfogande tidigast från kl 15.00 ankomstdagen. Avresedagen måste du lämna rummet senast kl 12.00. Rummet är reserverat för ankomst senast kl 18.00. Kommer du senare, måste du meddela receptionen om detta. Om meddelande om sen ankomst sker skriftligt måste det bli bekräftat skriftligt av hotellet för att vara gällande.

Avbeställning och utebliven ankomst
Vid avbokning ska detta ske senast kl. 15.00 lokal tid på ankomstdagen. Undantag gäller vid annan överenskommelse vid bokningstillfället. Uteblir du utan avbokning eller avbokar senare än kl. 15.00 är du skyldig att betala första dygnet. Om hotellet har haft särskilda kostnader med anledning av din beställning kan du bli skyldig att ersätta dessa.

Tidig avresa och vistelse på obestämd tid
Ändringar av ankomstdatum, avresedatum eller rumstyp kan göras om det finns lediga rum, men kan medföra att priset ändras. Bor du på hotellet på obestämd tid och förlänger din vistelse med ett dygn i taget bör du meddela avresan senast kl 18.00 dagen före. I annat fall kan du få betala för ett extra dygn. Om hotellet inte längre kan låta dig disponera rummet har du rätt att få veta detta senast kl 18.00 dagen före avresan.

Granö Beckasins skyldigheter och dina önskemål
Om Granö Beckasin inte kan ge gästen rum så som överenskommet, har gästen rätt att utan merkostnad få ett likvärdigt eller bättre rum inom Granö Beckasin. Om det inte är möjligt så på ett annat hotell med likvärdig standard men hotellet måste inte ha samma utförande (till exempel behöver det inte vara en stuga i träden). Precisera önskemålen när du beställer så är du säker på att hotellet är rätt förberett.

Alla våra rum är rökfria rum. Vid överträdelse av rökförbud har Granö Beckasin rätt att debitera dig. Önskar gästen att ta med ett husdjur, så meddela detta när du beställer rummet (extra kostnad tillkommer). Gästen är skyldig att meddela och ersätta Granö Beckasin om rummet, stugan eller inredning tillhörande Granö Beckasin skadats under uthyrningen.

Betalning
För vissa priser gäller förskottsbetalning, i andra fall sker betalningen i samband med vistelsen på Granö Beckasin. Granö Beckasin ser gärna att du betalar med konto-/kreditkort. Vi tar emot de vanligaste korten med är dock inte skyldiga att acceptera särskilda kontokort, checkar, kuponger eller utländsk valuta om Granö Beckasin inte har erbjudit sig att göra det.

Förvaring av värdesaker och bagage
Hotellet kan förvara ditt bagage, men tar aldrig ansvar för det inlämnade. Hotellet har ingen skyldighet att förvara egendom som är av högt värde. Hotellet har inget strikt ansvar för den egendom som du förvarar på hotellrummet. Vid förlust av nyckel åligger det gästen att stå för kostnader i samband därmed. Hotellet har rätt enligt lag att, som säkerhet för fordran mot gäst, kvarhålla resgods och i vissa fall, efter fastställda regler, även att sälja det.

Din egen säkerhet
Ta alltid reda på var nödutgångar, larmknapp och brandsläckare finns. Titta efter detaljer i informationen på insidan av hotellrumsdörren.

Vid bokning av aktiviteter eller paketliknande arrangemang för privatpersoner
Vid beställningen är du skyldig att uppge namn, adress, ankomst- och avresetid samt hur betalning skall ske. Olika regler gäller för olika prisbelopp, se detaljerad information. För att boka en aktivitet eller ett paketliknande arrangemang på Granö Beckasin, till dig eller någon annan, måste du ha fyllt 18 år. Minderåriga få inte delta i några aktiviteter utan målsmans sällskap.

Beställning och bekräftelse
Vid bokning av aktiviteter eller paketliknande arrangemang som inte överstiger ett totalt värde på 5 000,- SEK gäller följande villkor:
En bokning är bindande i och med att den bekräftats och du har fått ett bokningsnummer. Detta kan ske muntligen, skriftligen eller via bokningssystemet. Betalningen kan ske i förväg, vid ankomst eller vid avresa. Gästen är vid bokningen skyldig att meddela på vilket sätt betalningen önskas att ske.

Vid bokningar som överstiger ett totalt värde på 5000,- SEK gäller följande villkor:

Vid beställning får Du en bekräftelse per post eller e-post och ett bokningsnummer. 20 procent av den totala summan betalas inom 10 dagar, resterande belopp betalas senast 30 dagar före Din ankomst.

Sker bokningen inom 30 dagar före ankomstdagen betalas hela beloppet vid bokningstillfället.
Först vid minst en delbetalning är avtalet bindande för båda parter.
Vid bokningstillfället kan ett avbeställningsskydd tecknas. Läs mer om detta under avbeställningsskydd.

Särskilda villkor för olika arrangemang

Arrangemang med timmerflotte
Vårt krav är minst två vuxna/ timmerflotte. Simkunnighet hos vuxna. Ni ansvarar för att hyrd utrustning återlämnas i rätt tid i helt och rent skick till Granö Beckasin. Ni debiteras om arrangemanget avbryts av er på annan plats än angivet slutmål. Allt deltagande sker på egen risk.

Arrangemang med kanot, trampbåt eller annan typ av båt
Simkunnighet hos vuxna. Barn 15 år och yngre endast i sällskap med vuxen. För forspaddling minst 18 år, simkunnig och god kanotvana, två vuxna/kanot. Ni ansvarar för att hyrd utrustning återlämnas i rätt tid i helt och rent skick till Granö Beckasin. Ni debiteras om arrangemanget avbryts av er på annan plats än angivet slutmål. Allt deltagande sker på egen risk. Flytvästar ingår.

Arrangemang med cykel
Barn 15 år och yngre endast i sällskap med vuxen. Ni ansvarar för att hyrd utrustning återlämnas i rätt tid i helt och rent skick till Granö Beckasin. Ni debiteras om arrangemanget avbryts av er på annan plats än angivet slutmål. Allt deltagande sker på egen risk. Cykelhjälmar ingår.

Uthyrning av utrustning
Ni ansvarar för att hyrd utrustning återlämnas i rätt tid i helt och rent skick till Granö Beckasin. Ni debiteras om arrangemanget avbryts av er på annan plats än angivet slutmål eller om utrustningen är skadat. Allt deltagande sker på egen risk.

Avbokningsvillkor
Expeditionsavgiften vid avbeställning och ändring av datum är 150 kr/vuxen, 75 kr/barn och 75 kr/person vid gruppbokning. Avbokning ska ske tidigare än 30 dagar före avresedagen. Sker avbeställning av arrangemanget senare än 30 dagar före ankomstdagen utgår, förutom expeditionsavgiften, följande kostnader: 30 dagar–14 dagar före ankomstdagen debiteras 25 procent av resans pris. 13 dagar–8 dagar före avresedagen debiteras 50 procent av resans pris. 8 dagar eller mindre före avresan debiteras hela resans pris. Ombokning av datum följer samma regler som avbokning.

Ändring av bokning
Granö Beckasin förbehåller sig rätten att ändra ett arrangemang på grund av omständigheter vi inte kan råda över. Vi vill alltid kunna lösa problem som uppstår med sunt förnuft och till allas belåtenhet.

Avbeställningsskydd

Resenär som tecknat avbeställningsskydd har rätt att avbeställa resan ifall:
Resenären eller dennes make/maka/sambo, resenärens eller dennes makes/makas/sambos nära släkting eller medresenären drabbas av allvarlig sjukdom eller olycksfall så att resan inte kan genomföras. Resenären drabbas av annan allvarlig händelse som till exempel brand i den egna bostaden.

Medresenären avbeställer sin resa. Resan ska avbeställas så snart som möjligt och måste styrkas med läkar- och/eller släktskapsintyg.

Prisändring

Priset får endast ändras på grund av kostnadsökningar som beror på:
Ändringar i transportkostnader.
Ändringar i skatter, tullar eller avgifter avseende tjänster som ingår i resan eller.
Ändringar i växelkursen som påverkar arrangörens kostnader för resan.
Priset får inte höjas under de sista 20 dagarna före den avtalade avresedagen.

Vid bokning av konferens och arrangemang för företag

Vid avbokning följs Visitas avbokningsregler.
Fram till fyra veckor före ankomst är avbokningen kostnadsfri. Om avbokning sker fyra veckor innan ankomst debiteras 25 procent av beställningens värde, tre veckor innan ankomst debiteras 50 procent, två veckor innan 75 procent och en vecka innan 100 procent av beställningens värde. Om Granö Beckasin haft särskilda kostnader till följd av avbeställningen, utöver värdet av beställningen, skall dessa ersättas till fullo av beställaren.

Ändring av antalet gäster, upp till 10 procent av antalet förbokade gäster, kan göras fram till fem dagar innan ankomst kostnadsfritt, sedan debiteras förbokat antal gäster även om sällskapet blir färre.

X

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng