Aktiviteter för alla

Konferensaktiviteter

Våra konferensaktiviteter

Att få vara ute och röra på sig vet vi alla att det är bra för både kropp och själ. Att gör en

aktivitet under konferens skapar mycket positivt i en grupp. Mellan det stillasittande så får ni röra på kroppen och tänka på något annat. Nedan har vi samlat de aktiviteter som vi erbjuder grupper. De flesta är natur aktiviteter som gör att ni får röra på er.

Alla priser nedan är exklusive moms.

______________________________________________________________________

 

Vinter

 

Hundspann

Upp till 8 personer

Pris från 760 kr/person, kontakta oss för mer information.

Kort tur 1,5 timme eller lång tur 3 timmar. Här får ni dela 2 personer på ett spann, efter

instruktioner från guiden så kör ni ert eget spann efter guidens genom norrlands vinterskog och natur. På den längre turen stannar ni för kaffe och fika.

 

Från 8 personer och uppåt

Pris på förfrågan.

Vi skapar en anpassad aktivitet för er grupp, ni provar på hundspann i ca 30 minuter och delar upp er i grupper. Detta kan gärna kombineras med några av våra andra aktiviteter så som snöskoter, snöskovandring och skidor.

 

Snöskoter

Upp till 8 personer

Pris från 760 kr/person, kontakta oss för mer information.

Kort tur 1,5 timmer eller lång tur 3 timmar. Ni delar 1 skoter på 2 personer. Efter instruktion från guide så tar ni er efter skoterleden med hjälp av guiden. Ni gör ett stopp för kaffe, fika och isfiske på den längre turen.

 

Från 8 personer och uppåt

Vi skapar en anpassad aktivitet för er grupp, ni provar på skoter i ca 30 minuter och delar upp er i grupper. Detta kan gärna kombineras med några av våra andra aktiviteter så som hundspann, snöskovandring och skidor.

 

Snöskovandring

Upp till 25 personer

Pris från 300 kr/person, kontakta oss för mer information

Här får ni ta på er snöskor och en guide tar med er på en oförglömlig guidad tur i den vintriga norrländska naturen. Ni gör ett stopp för kaffe och fika. Här får ni som grupp umgås och röra på er ute i friska luften.

Skidtur på Tegsnässkidor

Upp till 15 personer

Pris från 300 kr/person, kontakta oss för mer information.

Här får ni med hjälp av en guide ta på er skidor (Tegsnässkidor) och sedan tar guiden med er ut på en tur ute i den vintriga skogen. Här får ni tar er fram genom vintrig skog och mark på skidor. Ni gör ett stopp för kaffe och fika.

 

Alla årstider

 

Teambuilding med huskys, Husky femkamp

Antal personer: 4-40 pers.

Pris: 300 kr/person

När: Möjligt under april, maj, juni, juli, augusti, september, oktober, november.

Innehåll: Kort presentation och kennelvisit och tävling i 5 grenar med huskytema, ca 1 timme.

Kan kombineras med fika eller lunch som vi hämta från Granö Beckasin och servera ute.

 

Bastu och badtunna

Bastu upp till 8 personer – 500 kr
Badtunna upp till 1st – 8 personer/2 st – 16 personer – 1000 kr/2000 kr


Historiesmakarna

Upp till 20 personer

Pris: 1562 kr/person

Gör er konferensmiddag till något unikt, boka historiesmakarna. Här serveras det en historisk 8 rätters middag på Sjungaregården. Ni börjar kvällen med att ta på er tidsenliga kläder, ni får hjälp av en person med påklädningen. Sedan vandrar ni tillsammans ut till Sjungaregården som tar er långt tillbaka i tiden både med mat, inredning och historia.

 

Rundvandring på Granö Beckasin

Obegränsat maxantal.

Pris: 800 kr/grupp

Ta del av vår historia, hur startade allt? och när startade allt? vad sysslar vi med? och hur ser fågelnästena ut?

Här får ni veta allt om oss och hur allt startade. Ni tittar in i fågelnästena och vårat ekohotell.

 

Baka surdegsbröd
Max 12 personer

Pris på förfrågan.

Möt Granös bagare Martin som driver Granö Gårdsbageri, han älskar att baka med surdeg och delar gärna med sig av sin gedigna erfarenhet. Ca 2 timmar.

Yoga

Max antal beror på vilken yoga som ska utföras.

Pris på förfrågan.

Ge era deltagare en lugn stund med yoga. Ni kan välja mellan olika slags yogastunder och vi anpassar efter vad er grupp är ute efter. Vi samarbetar med Yogastudion i Umeå.

Meet Nature – Digital naturguidning i Granö

Nu kan du ta dig ut i naturen och lyssna på spännande berättelser om natur och kultur som du hittar via GPS på våra vandringsleder eller under en tur på Umeälven i Granö!

Ni laddar ned en app gratis till din telefon.

 

Vandra

Vi har fina vandringsleder i skogen nära anläggningen, lägg in en vandringsstund i er

konferens så får ni deltagare som blir piggare, lyssnar och arbetar bättre. Vi kan givetvis guida er runt på leden om ni så önskar.

 

Vår/Sommar/höst

Hundspann på hjul

Max 6 personer.

Pris: 236 kr/person
Prova på att åka hundspann på hjul, ni sitter 2 personer/vagn och en guide kör turen. Avslutas med fika runt eld. Ca 1 timmes tur.

 

Huskywalk

Upptill 20 personer.

Pris: 360 kr/person

Här får ni tillsammans med en guide gå ut i den norrländska skogen med en hund som är kopplad till dig. Här får ni röra på er och samtidigt umgås med hundar.

Ca 2 timmar lång.

 

Kennelvisit

Obegränsat antal personer.

Pris: 340 kr/person

Här får ni träffa de som driver driver företaget Spruce Island Husky i Granö. Ni får möta alla deras hundar och de berättar om sitt företag och vad hon erbjuder för några turer, vinter som sommar.

 

Skogens trädgård

Upptill 40 personer (vid antal över 20 personer sker specialguidning).

Pris: 360 kr/person,

Här får ni lära er om den norrländska naturen och dess örter som finns. Ni lär er bl.a. om olika mossa och vad de kan och har använts till. En kunnig guide tar er igenom skogen och ni gör ett stopp för antingen lunch eller fika (kan anpassas efter er grupp).
ca 2 timmar.

 

Talking trees

Upptill 20 personer (från 10 personer sker specialguidning)

Pris: 360 kr/person

Talar träd med varandra? Kan de sova, skapa minnen och även ha vänner? Följ med i skogen Lär dig intressanta saker om trädens mysterier! Under denna spännande vandring utforskar vi trädens hemliga liv Tillsammans med en kunnig guide som är utbildad skogsekolog. Det är en vacker tur som passar dig som tycker om skog och natur.

 

Kanotpaddling med guide

Upptill 10-15 personer.

Pris: 360 kr/person

Följ med vår guide som tar er ut på Umeälven för en paddeltur. Turen tar ca 2 timmar men kan anpassas efter gruppens behov. Går även att köpa till fika på turen.

Om ni önskar så kan ni köpa till en lektion i paddling före eran tur. Fråga oss om pris för det.

 

Flottfärd

Bygg en egen flotte med guide – en dagsutflykt

Max 12 personer.

Pris: 680 kr/person

Det tar ca 3 timmar och ni har en guide som hjälper er med bygget. Ett perfekt samarbetsarbete för er grupp. Sedan hoppar ni på flotten som tar er ned till slutstationen som tar ca 6-8 timmar. På flotten får ni tid för att mötas och umgås.

Köp med er mat och fika för färden.

 

Färdigbyggd flotte

Max 12 personer

Pris: 400 kr/person
Hoppa på en färdigbyggd flotte som tar er runt Granön på ca 3-4 timmar. Här får ni tid för att mötas utomhus på en flotte på älven. En guide instruerar er hur ni ska göra sedan är ni själva ut på vattnet.

 

Uthyrning
Ni kan även hyra olika utrustning hos oss.

Vi har kanot, kajak, SUP, träbåt, mountainbikecykel, tandemcykel, vanlig cykel.
Vid intresse skickas en förfrågan till oss.

 

 

 

 

 

Bokningsvillkor

Klicka för att läsa bestämmelser och bokningsvillkor.

 

1) Villkor för endast bokad övernattning
2) Villkor för paket (övernattning plus mat/aktivitet)
3) Villkor och Särskilda villkor för arrangemang
4) Villkor för konferens- och gruppbokning
5) Hantering av personuppgifter

1) Villkor för endast bokad övernattning Allmänt

Om inte någon speciell överenskommelse har träffats gäller följande regler. Beställning och bekräftelse

En bokning är bindande i och med att den har bekräftats och du har fått ett bokningsnummer. Detta kan ske muntligen, skriftligen eller via vårt bokningssystem. Vid bokning är du skyldig att uppge namn, adress, ankomst- och avresetid samt hur betalning skall ske. Olika regler gäller för olika priser, se detaljerad prisinformation. För att boka ett rum på Granö Beckasin, till dig eller någon annan, måste du ha fyllt 18 år. Bokar du rum för en minderårig men inte själv ska bo på anläggningen behöver denne vid ankomst visa upp ett intyg som är underskrivet av målsman. Intyget garanterar att målsman godkänner att den minderårige bor på hotellet och att målsman ansvarar för denne och dennes handlingar. Den som gjort bokningen, alternativt målsman, som samtidigt bor på hotellet är ansvarig för minderårig även om de bor i separata rum.

Ankomst och avresa

Hotellrummet står till ditt förfogande tidigast från kl 15.00 ankomstdagen. Avresedagen måste du lämna rummet senast kl 11.00. Rummet är reserverat för ankomst senast kl 18.00. Kommer du senare, måste du meddela receptionen om detta. Om meddelande om sen ankomst sker skriftligt måste det bli bekräftat skriftligt av hotellet för att vara gällande.

Avbeställning och utebliven ankomst

Vid avbokning ska detta ske senast kl.15:00 lokal tid på ankomstdagen. Undantag gäller vid annan överrenskommelse vid bokningstillfället. Uteblir du utan avbokning eller avbokar senare än kl. 15:00 är du skyldig att betala första dygnet. Om hotellet har haft särskilda kostnader med anledning av din beställning kan du bli skyldig att ersätta dessa.

Granö Beckasins skyldigheter och dina önskemål

Om Granö Beckasin inte kan ge gästen rum så som överenskommet, har gästen rätt att utan merkostnad få ett likvärdigt eller bättre rum inom Granö Beckasin. Om det inte är möjligt så på ett annat hotell med likvärdig standard men hotellet måste inte ha samma utförande (t.ex. behöver det inte vara en stuga i träden).

Precisera önskemålen när du bokar så är du säker på att hotellet är rätt förberett.

Det råder totalt rökförbud i alla våra rum. Husdjur är välkomna till oss i stugorna och vissa fågelnästen. En extra avgift på 400 kr ska betalas för husdjuret och personalen ska meddelas vid bokningen att du planerar att ta med dig djuret. Vid överträdelse av rökförbud eller oanmält husdjur kommer Granö Beckasin att debitera dig 2 000 kr i saneringsavgift. Gästen är skyldig att meddela och ersätta Granö Beckasin utifall rummet, stugan eller inredning tillhörande Granö Beckasin skadats under uthyrningen.

Betalning

För vissa priser gäller förskottsbetalning, i andra fall sker betalningen i samband med vistelsen på Granö Beckasin. Granö Beckasin ser gärna att du betalar med konto-/kreditkort. Vi tar emot de vanligaste korten med är dock inte skyldiga att acceptera särskilda kontokort, checkar, kuponger eller utländsk valuta om Granö Beckasin inte har erbjudit sig att göra det. Du kan även betala din bokning online genom att logga in på https://granobeckasin.com/min-bokning/

Förvaring av värdesaker och bagage

Hotellet kan förvara ditt bagage, men tar aldrig ansvar för det inlämnade. Hotellet har ingen skyldighet att förvara egendom som är av högt värde. Hotellet har inget strikt ansvar för den egendom som du förvarar på hotellrummet. Vid förlust av nyckel åligger det gästen att stå för kostnader i samband därmed. Hotellet har rätt enligt lag att, som säkerhet för fordran mot gäst, kvarhålla resgods och i vissa fall, efter fastställda regler, även att sälja det.

Din egen säkerhet
Ta alltid reda på var nödutgångar, larmknapp och brandsläckare finns. Titta efter detaljer i

informationen på insidan av hotellrumsdörren.

2) Villkor för paket (övernattning plus mat/aktivitet) eller paketliknande arrangemang för privatpersoner:

Allmänt

Vid beställningen är du skyldig att uppge namn, adress, ankomst- och avresetid samt hur betalning skall ske. Olika regler gäller för olika prisbelopp, se detaljerad information. För att boka en aktivitet eller ett paketliknande arrangemang på Granö Beckasin, till dig eller någon annan, måste du ha fyllt 18 år. Minderåriga få inte delta i några aktiviteter utan målsmans sällskap.

Om du har ett funktionshinder, allvarligt hälsotillstånd såsom fysisk eller psykisk sjukdom eller gravid måste du kontakta oss före bokning så att vi kan säkerställa att erat tilltänkta paket kan utföras utan problematik.

Beställning och bekräftelse
Vid bokning av aktiviteter eller paketliknande arrangemang som inte överstiger ett totalt värde på 5 000, – SEK gäller följande villkor:
En bokning är bindande i och med att den bekräftats och du har fått ett bokningsnummer. Detta kan ske muntligen, skriftligen eller via bokningssystemet. Betalningen kan ske i förväg, vid ankomst eller vid avresa. Gästen är vid bokningen skyldig att meddela på vilket sätt betalningen önskas att ske.

Vid bokningar som överstiger ett totalt värde på 5000,- SEK gäller följande villkor:
Vid beställning får Du en bekräftelse per post eller e-post och ett bokningsnummer. 20 % av den totala summan betalas inom 10 dagar, resterande belopp betalas senast 30 dagar före Din ankomst.
• Sker bokningen inom 30 dagar före ankomstdagen betalas hela beloppet vid bokningstillfället.
• Först vid minst en delbetalning är avtalet bindande för båda parter.
• Vid bokningstillfället kan ett avbeställningsskydd tecknas. (Läs mer om detta under avbeställningsskydd).

Avbokningsvillkor

Expeditionsavgiften vid avbeställning och ändring av datum är 150:-/vuxen, 75:-/barn och 75:-/person vid gruppbokning. Avbokning ska ske tidigare än 30 dagar före avresedagen. Sker avbeställning av arrangemanget senare än 30 dagar före ankomstdagen utgår, förutom expeditionsavgiften, följande kostnader: 30 dagar – 14 dagar före ankomstdagen debiteras 25 % av resans pris. 13 dagar – 8 dagar före avresedagen debiteras 50 % av resans pris. 8 dagar eller mindre före avresan debiteras hela resans pris. Ombokning av datum följer samma regler som avbokning.

Ändring av bokning
Granö Beckasin förbehåller sig rätten att ändra ett arrangemang på grund av omständigheter vi inte kan råda över. Vi vill alltid kunna lösa problem som uppstår med sunt förnuft och till allas belåtenhet.

Avbeställningsskydd

Resenär som tecknat avbeställningsskydd har rätt att avbeställa resan ifall:
• Resenären eller dennes make/maka/sambo, resenärens eller dennes makes/makas/sambos nära släkting eller medresenären drabbas av allvarlig sjukdom eller olycksfall så att resan inte kan genomföras.
• Resenären drabbas av annan allvarlig händelse som till exempel brand i den egna bostaden.
• Medresenären avbeställer sin resa.
• Resan ska avbeställas så snart som möjligt och måste styrkas med läkar- och/eller släktskapsintyg.

Prisändring

Priset får endast ändras på grund av kostnadsökningar som beror på:
• Ändringar i transportkostnader.
• Ändringar i skatter, tullar eller avgifter avseende tjänster som ingår i resan eller. • Ändringar i växelkursen som påverkar arrangörens kostnader för resan.
• Priset får inte höjas under de sista 20 dagarna före den avtalade avresedagen.

3) Villkor och Särskilda villkor för arrangemang:

Avbokningsvillkor

Expeditionsavgiften vid avbeställning och ändring av datum är 150:-/vuxen, 75:-/barn och 75:-/person vid gruppbokning. Avbokning ska ske tidigare än 30 dagar före avresedagen. Sker avbeställning av arrangemanget senare än 30 dagar före ankomstdagen utgår, förutom

expeditionsavgiften, följande kostnader: 30 dagar – 14 dagar före ankomstdagen debiteras 25 % av resans pris. 13 dagar – 8 dagar före avresedagen debiteras 50 % av resans pris. 8 dagar eller mindre före avresan debiteras hela resans pris. Ombokning av datum följer samma regler som avbokning.

Ändring av bokning
Granö Beckasin förbehåller sig rätten att ändra ett arrangemang på grund av omständigheter vi inte kan råda över. Vi vill alltid kunna lösa problem som uppstår med sunt förnuft och till allas belåtenhet.

Arrangemang med timmerflotte

Vårt krav är minst 2 vuxna/ timmerflotte. Simkunnighet hos vuxna. Ni ansvarar för att hyrd utrustning återlämnas i rätt tid i helt och rent skick till Granö Beckasin. Ni debiteras om arrangemanget avbryts av er på annan plats än angivet slutmål. Allt deltagande sker på egen risk.

Arrangemang med kanot, trampbåt eller annan typ av båt

Simkunnighet hos vuxna. Barn 15 år och yngre endast i sällskap med vuxen. För forspaddling minst 18 år, simkunnig och god kanotvana, två vuxna/kanot. Ni ansvarar för att hyrd utrustning återlämnas i rätt tid i helt och rent skick till Granö Beckasin. Ni debiteras om arrangemanget avbryts av er på annan plats än angivet slutmål. Allt deltagande sker på egen risk. Flytvästar ingår.

Arrangemang med cykel

Barn 15 år och yngre endast i sällskap med vuxen. Ni ansvarar för att hyrd utrustning återlämnas i rätt tid i helt och rent skick till Granö Beckasin. Ni debiteras om arrangemanget avbryts av er på annan plats än angivet slutmål. Allt deltagande sker på egen risk. Cykelhjälmar ingår.

Uthyrning av utrustning

Ni ansvarar för att hyrd utrustning återlämnas i rätt tid i helt och rent skick till Granö Beckasin. Ni debiteras om arrangemanget avbryts av er på annan plats än angivet slutmål eller om utrustningen är skadat. Allt deltagande sker på egen risk.

Skoterturer
• Alla våra snöskotrar turer leds av en guide.
• Punktlighet kommer att uppskattas.
• Vi erbjuder extra vinterkläder (hjälmar, snowsuits och isolerade stövlar, skidglasögon, varma par handskar, etc.)
• Vi kräver att förarna är 16 år eller äldre för att driva sin egen skoter.
• Föraren måste ha ett av följande körkort (bil, traktor, AM Class1, skoter, mc).
• Föraren måste vara 18 år eller äldre för att bära en passagerare.
• För säkerheten för våra gäster, har vi en max 2 personer per skoter (förare och passagerare) oavsett ålder.
• Observera att små barn kan komma på resan men beroende på storlek / ålder, kan vi använda Pulka som dras bakom guiderns skoter och är också väldigt roligt. Vuxen måste följa barnet i Pulka.
• Du kommer att informeras kort om snöskoter säkerhet och grundläggande körförmåga och kunskap.
• Alla gäster måste underteckna ett avstående från ansvar före turens avgång.
• Av säkerhetsskäl måste deltagaren följa tur guidens instruktioner annars har guiden rätt att avsluta turen omedelbart.
• Enstaka förare måste ha i åtanke att detta är ett äventyr med inneboende fara.
• Våra erfarna guider kräver att alla deltagare att måste köra i linje, sicksack körning är absolut förbjudet. • Någon som misstänks vara nedsatt av droger eller alkohol luktade inte kommer att kunna delta i skotertur.
• Kom ihåg att ditt liv och de andra deltagarna beror på dina reaktioner, så håll avståndet säkerhet guiden kommer att informera dig.
• Deltagarna måste inse och acceptera att det finns en viss del av riskerna med snöskoter. Även om dessa risker är minimala så finns de.
• Deltagande i skoterturer är på deltagarna egen risk.
• I händelse av skada orsakad av snöskoter föraren, kommer du att debiteras med maximalt 10000 svenska kronor för försäkrings självkostnaderna
• Vi förbehåller oss rätten att neka deltagande till varje individ.
• Granö Beckasin har rätt att avbeställa resan om väderförhållandena är dåliga.

4) Villkor för konferens- och gruppbokning

Vid avbokning följs Visitas avbokningsregler, se www.visita.se Avbokningar skall ske skriftligt.

Fram till 4 veckor före ankomst är avbokningen kostnadsfri.
Om avbokning sker 4 veckor innan ankomst debiteras 25% av beställningens värde, 3 veckor innan

ankomst debiteras 50%, 2 veckor innan 75% och 1 vecka innan 100% av beställningens värde. Om Granö Beckasin haft särskilda kostnader till följd av avbeställningen, utöver värdet av beställningen, skall dessa ersättas till fullo av beställaren.

Ändring av antalet gäster, upp till 10% av antalet förbokade gäster, kan göras fram till fem dagar innan ankomst kostnadsfritt, sedan debiteras förbokat antal gäster även om sällskapet blir färre.

5) Hantering av personuppgifter

Information om hantering av personuppgifter

Vi hanterar dina personuppgifter i din egenskap av besökare och gäst hos oss.
Detta gör vi för att vi ska kunna hantera bokningar till boenden, aktiviteter och restaurangbesök och för att i övrigt kunna administrera din vistelse hos oss. För dessa ändamål hanterar vi de uppgifter som du lämnar till oss, såsom t.ex. namn, telefonnummer, mail och personnummer. Vi använder även vissa uppgifter som underlag för att ta fram statistisk.

Den rättsliga grunden får vår hantering är att fullgöra avtalet/överenskommelsen med dig, men även för att vi ska kunna fullgöra våra rättsliga förpliktelser enligt bokföringslagen. Personer som kan ta del av dina personuppgifter är de anställda inom Granö Beckasin.

Granö Beckasin kan även komma att lämna ut dina personuppgifter till våra samarbetspartners som arrangerar aktiviteter som du deltar i och vissa boenden som är utanför Granö Beckasin anläggning.

De personuppgifter du lämnar till oss lagras i våra system tills vi inte behöver de för ovannämnda ändamål, därefter raderas dina uppgifter.

Du har flera rättigheter som registrerad. Du har rätt att begära tillgång till dina personuppgifter (ett så kallat registerutdrag). Du har även trätt att begära att få felaktiga personuppgifter rättade och att begära radering av dina personuppgifter. Du har rätt att invända mot hanteringen av dina personuppgifter och begära begränsning. Du har även rätt att begära att dina personuppgifter ska flyttas från oss till en annan aktör. Dessa rättigheter begär du genom att kontakta oss.

Är du missnöjd med hur vi hanterar dina personuppgifter kan du även inge ett klagomål till Datainspektionen.

Kontakta oss om du har frågor! 093341000 info@granobeckasin.com

 

Välkommen till Granö Beckasin

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng