Upplev vildmarken på nära håll

Skoter

Skoter

Upplev vintern så som många av vi norrlänningar gör. Med skoterns hjälp tar vi oss lätt ut i skogen, även när snötäcket är tjockt, för att hitta en fin plats att stanna och göra upp en eld på. Den är också till hjälp när vi åker ut på isarna en solig vinterdag för att pimpla.

Granö Beckasin erbjuder tre helt olika skoterturer där varje utflykt blir en unik upplevelse.

– Följ med på skotersafari där vi provar på att köra i närheten av Granö Beckasin. Vi är ute i 1,5 timme och åker på skoterleder i skogen, på älven och på höjder för att titta på utsikten. Vi stannar och gör upp eld och dricker kaffe.

– Vi använder skotern för att under tre timmar ta oss till bra fiskeställen på älven eller vid en tjärn, vara ute i naturen, elda och umgås. På vägen berättar vår guide om skogen och vi tittar efter spår från djur. Vi rör oss genom en genuin miljö och får en fin naturupplevelse tillsammans. Vi stannar på fiskeställen där många Granöbor också rör sig och som gäster få ni komma vardagslivet i bygden nära.

– Vid vår midvintertur ger vi oss ut på skotrarna sent på kvällen för att få de bästa förutsättningarna att se vinterns vackraste skådespel – norrskenet. I skogen är det helt tyst och den blåsvarta natthimlen skapar en magisk miljö. Tillsammans med vår kunniga guide får ni möjlighet att se när det gröna ljuset dansar fram över himlavalvet samtidigt som den eld vi gjort upp sprakar och vi värmer oss med kaffe.

 

Fakta
Körkort eller skoterkörkort krävs. Vi åker två och två på skotrarna och önskas egen skoter så måste detta bokas innan. Vi börjar varje tur med en säkerhetsgenomgång. Vinterkläder och hjälm tillhandahålls av oss.
Skoterturerna genomförs i samarbete med det lokala företaget Spruce Island Husky.

 

Priser & bokning
X