Hundspann – ett minne för livet

Hundspann

previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
Slider

Hundspann

Varje hundspannstur är en naturupplevelse – en drömlik känsla av att vara nära djur, snö och skog. Upplev tjusningen med att glida fram bakom ett hundspann med fyra–sex hundar som du själv får köra, eller åk alla tillsammans på vår stora släde där en guide kör. På preparerade leder genom det magiska vinterlandskapet, genom skogar, över myrar och is- och snötäckta sjöar tar vi oss fram. Alla turer leds av professionella guider som brinner för att få låta er ta del av den vildmark som finns hos oss.

Våra turer

Vi vill att alla ska kunna uppleva den härliga känslan av att köra och åka hundspann. Därför är våra turer anpassade både när det gäller svårighetsgrad, tidsåtgång och terräng. Du kan låna både varma kläder, skor och handskar av oss, det ingår i priset.

 


 

Taste of mushing (Dagligen kl 14.00-15.30)

Den här turen är en av våra kortare turer och den passar dig som vill prova på att köra ditt eget hundspann. Du behöver varken ha förkunskaper om hundspann eller vara speciellt vältränad för att klara av turen galant. Perfekt tur för barnfamiljer och seniorer. Vi kör genom skogar och över myrar.

Turen börjar när du anländer till kenneln där du välkomnas av vår guide som tar dig till omklädningsrummet där du får låna kläder, skor och handskar. Sedan går ni till hundarna där guiden ger er en noggrann beskrivning av hur man kör hundspann. Ni hjälper till att spänna för hundarna i teamen. Ni kör två och två – en åker och en kör. Efter halva sträckan har ni möjlighet att byta med varandra.

 


 

Become a musher (Dagligen kl 9.00 – 12.00)

Den här turen passar dig som vill köra ditt eget hundspann i mer kuperad terräng. Det är bra om du har lite kondition så att du kan hjälpa hundarna i uppförsbackarna. Du behöver inte ha några förkunskaper om hundspannskörning för att klara turen.

Turen börjar när du anländer till kenneln där du välkomnas av vår guide som tar dig till omklädningsrummet där du får låna kläder, skor och handskar. Sedan går ni till hundarna där guiden ger er en noggrann beskrivning av hur man kör hundspann. Ni hjälper till att spänna för hundarna i teamen. Ni kör två och två – en åker och en kör. Efter halva sträckan stannar vi och gör upp en eld och fikar. Nu har ni möjlighet att byta av varandra med att köra hundspannet.

 


 

Musher for a day (Dagligen kl 9.00 – 15.00)

Den här turen passar dig som lever ett aktivt liv och vill köra ditt eget hundspann under en hel dag. Turen går i kuperad terräng över berg, ner i dalar, över myrar och istäckta sjöar. Turen är lite mer krävande än våra kortare turer så det är bra om du har lite kondition så att du kan hjälpa hundarna i uppförsbackarna. Du behöver inte ha några förkunskaper om hundspannskörning för att klara turen.

Turen börjar när du anländer till kenneln där du välkomnas av vår guide som tar dig till omklädningsrummet där du får låna kläder, skor och handskar. Sedan går ni till hundarna där guiden ger er en noggrann beskrivning av hur man kör hundspann. Ni hjälper till att spänna för hundarna i teamen. Ni är två personer per släde och byter av varandra under turens gång. Vill du vara ensam på släden så går det bra mot ett extra tillägg. Under turen gör vi två stopp. Vi gör upp en eld och äter lunch och under det andra stoppet fikar vi.

 


 

Moonlight mushing (Måndag-torsdag kl 18.00 – 19.00)

Den här turen passar dig som av olika skäl inte har möjlighet att köra ditt eget hundspann.

Turen utgår från lodgen där släden och hundarna står redo. Ni åker på en släde med plats för max fyra vuxna eller två vuxna och barn. På släden ligger det renskinn som ni sitter på. Tänk på att klä er varmt. Har ni inga varma vinterkläder så säg till när ni bokar så får ni låna. Turen går längs Umeälven och en bit genom skogen. Är det klart väder behöver ni inga pannlampor utan månskenet lyser upp spåren. Har ni tur får ni se norrskenet dansa över stjärnhimlen.

 


 

Viktigt att veta

Ta på er varma kläder om ni har, annars kan ni låna av oss, det ingår i priset.

Lägsta ålder för att köra själv är 15 år eller minst 160 centimeter lång. Du måste väga minst 50 kilo. Om du är gravid eller har barn under fem år, vänligen kontakta oss innan du bokar.

Två personer delar en släde med ett spann med fem-sex hundar, en kör och en sitter, sedan byter ni av varandra. Guiden kör först med sitt hundspann och visar vägen. Hundspannsturen görs i samarbete med företaget Spruce Island Husky.

Priser & bokning
X